Volnaje śviatło (BY/LT)

2023m. Gruodžio 10d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Gruodžio 10d. kviečiame pasiklausyti tarptautinio projekto iš Baltarusijos ir Lietuvos. Šio projekto koncepcija išreiškiama aprašymo tekste ir pavadinime. Tai projektas, skirtas dvasinei šviesai išreikšti muzikinėmis priemonėmis. Šios išraiškos forma ir stilius – išlikimas improvizacijos, daug energijos reikalaujančios meditacijos sraute čia ir dabar. Tai kaip sufijų šokis – šokis, malda ir integracija su visata bei kūrėju.

 

Yura Donskov (BY): "Esu baltarusas iš Minsko, bet esu ir Žemės noosferos žmogus, tad muzika globali, nes... jos šaltiniai glūdi giliai skirtingose ​​kultūrose ir pasaulėžiūrose. Jau 2,5 metų aš čia kvėpuoju lietuvišku oru ir glėbiu lietuviškus ąžuolus. Tad dabar semiuosi įkvėpimo iš vietinių šaltinių ir groju su nuostabiais Lietuvos muzikantais. Muzikinio bendravimo metu mano darbas – duoti pulsaciją žemei ir vandeniui, sukurti šokių lauką, besiveržiantį į dangų. Ieškau ugnies ir oro, kuriuo erdvę užpildo kolegos muzikantai. Pats muzikuoju nuo vaikystės, scenoje nuo 2011 metų su savo projektu "Shaman Jungle", kurio muzikantai dabar dėl Baltarusijoje vykdomų represijų yra 5 skirtingose ​​šalyse. Priežastis, kodėl aš groju, yra paprasta ir buvo nurodyta anksčiau. Tai yra mano kelionės dalis."

 

Nadzeya Ilkevich (BY): Muzikantė ir prodiuserė iš Minsko, eksperimentuoja su ambient ir etno muzika.

 

Rytis Girskas (LT):  - vienas iš nedaugelio muzikantų, kuris savo grojimo gitara sugebėjimus išplėtė iki sitaros, sarod'o ir kitų Lietuvoje mažai žinomų ir girdėtų egzotiškų instrumentų. Savo kasdieninėje kūryboje Rytis mėgsta eksperimentuoti ir dalyvauti projektuose, kuriuose sujungiamos archajiškas sitaros skambesys su modernia muzika.

 

Dorota Girskienė (LT)yra eksperimentinio folkloro, world muzikos "Sen Svaja" ir „Laiminguo“ muzikinių grupių narė. 

 

Kodėl turėtume šį vakarą praleisti kartu? Nes tai mūsų sielų kontakto, šviesos išlaisvinimo galimybė. Bet kodėl visi šie žodžiai? Jie neturi prasmės, kol nepajunti, ką jie reiškia muzikos tekmėje.

 

Yura Donskov (BY) - perkusija, vokalas

Nadzeya Ilkevich (BY) - sitara

Rytis Girskas (LT) - fleitos, sarod'as

Dorota Girskienė (LT) - vokalas

  

Pirmi išankstiniai bilietai 15 € (DĖMESIO: bilietų elektroniniu paštu nesiunčiame, tad spausdinti jų nereikia. Prie durų pasitiksime su sąrašiuku - jums reikės prisistatyti:)

  

Vėliau bilietai brangs. Salė talpina 100 žm.

 

Renginio dieną 30 € (atsiskaitymas prieš koncertą prie durų banko kortele arba grynais) 

 

Geltonos Sofos Klubo nariams 10 € Tapk Klubo Nariu!

 

Geltonos Sofos Klubas – tai vieta, vienijanti atlikėją ir klausytoją, ištrinanti tarp jų visas ribas. Muzika gimsta čia ir dabar atlikėjo širdyje ir atkeliauja tiesiai į klausytojo širdį. Sekmadieniais būna skaniausi pusryčiai, saldžiausias miegas ir jaukiausi pasibuvimai su draugais. Tad kviečiame kiekvieną sekmadienį užsukti ir smagiai pavakaroti Geltonos Sofos Klube, kur kaskart gimsta unikalūs muzikiniai pasakojimai apie tai, kas tikra ir nuoširdu. Geltonos sofos klubas dėl savo jaukaus interjero visiškai nepanašus į dabartinius Lietuvos klubus ir barus. Čia neparduodame alkoholio - priešingai, savo lankytojus vaišiname arbata, kava, saldainiais.

Shaman Jungle - Seeds of Sun (Live! in Brugge)
Our Time - Shaman Jungle & Liudmila Novakovskaya
Shaman Jungle - Jaya (Live)