Tarptautinio ansamblio TRIO AGORA koncertas

2023m. Spalio 08d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

2023 m. spalio 8d. Geltonos sofos klube kviečiame pasiklausyti unikalios tango muzikos programos, kurią atliks tarptautinis talentingų muzikantų Trio Agora. Trio Agora – tai trys charizmatiški muzikantai, įvairių prestižinių tarptautinių konkursų laureatai, nuolat koncertuojantys Europos koncertų salėse, bet nepamirštantys ir Lietuvos. Tai yra naujausio Trio Agora albumo “Hotel tango” pristatymo koncertas. Albumas išleistas 2023m. birželio mėn. su Vokietijos įrašų kompanija „Accentus Music“.

 

Žilvinas Brazauskas (klarnetas, Lietuva/Vokietija)

Natania Hoffman (violončelė, Italija/JAV/Belgija)

Robertas Lozinskis (fortepijonas, Lietuva)

 

Trio Agora pristato visiškai naują, originalią Astoro Piazzollos „Keturių metų laikų“ versiją, kurią sukūrė trio klarnetininkas Žilvinas Brazauskas, taip pat kanadiečių/amerikiečių kompozitoriaus Joel Hoffman ansambliui dedikuotą kūrinį „Foxtrot Romeo Juliet Hotel Tango“ bei eilę kitų originalių aranžuočių, tarp kurių skambės tango ištakos: mazurkos, valsai bei kontradanzos, o taip pat ir akademinės muzikos kompozitorių I. Stravinskio ir M. Ravelio kūriniai: „Tango“ fortepijonui solo bei „Pièce en Forme de Habanera“ violončelei ir fortepijonui. Trio narių misija - pasidalinti savo susižavėjimu tango muzika, kuri klesti jau pusantro šimtmečio bei nenustoja mūsų formuoti, kaip ir mes jos. Iš kur kilo tango ir kiek žmonių bei kultūrų sužavėjo šio žanro ritmai, dainos ir šokiai? Trio Agora siekia išreikšti didžiulę tango muzikos apimtį pasirinkus kūrinius, kurių kiekvienas turi unikalią istoriją bei prisidėjo prie šio stiliaus evoliucijos. Šis albumas yra savotiška tarptautinė tango manifestacija, nukelianti klausytojus iš Paryžiaus salonų į mažas Buenos Airių gatveles, per Jungtines Valstijas, Lotynų Ameriką, Vakarų Afriką ir Rytų Europą. Daugelis pristatomų kūrinių - tai tarsi pasakojimai, kuriais atiduodama pagarba originalioms kompozicijoms aranžuočių ir transkripcijų pavidalu. Pirmasis albumas „Youth“ buvo išleistas 2017 m. Šioje programoje daugiausia dėmesio buvo skirta ankstyviesiems Beethoveno, Rachmaninovo, Mendelsono ir Debussy kūriniams. 2020 m. lapkritį ansamblis išleido savo antrąjį albumą „Connecting Identities“ su įrašų kompanija „Odradek Records”. Šis albumas buvo skirtas Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui paminėti, jame skambėjo Lietuvos folkloro įkvėpti, ansambliui naujai parašyti lietuvių kompozitorių kūriniai. 2022 m. trio gavo paramą iš Neustart Kultur fondo (Vokietija) trečiojo albumo, skirto tango istorijai ir sklaidai XIX ir XX amžiuose įrašymui. Šis albumas buvo išleistas 2023 m. bendradarbiaujant su Vokietijos įrašų kompanija „Accentus Music“.

 

Ansamblis siekia dialogo bei tarpasmeninio ryšio su savo publika bei nuolat eksperimentuoja su savo žanro galimybėmis bei ribomis, išlikdami ištikimais kamerinės muzikos etosui. Berlyne įsikūrę „Trio Agora“ 2022 metais baigė kamerinės muzikos magistro studijas su aukščiausiais įvertinimais Berlyno Hanns Eisler aukštojoje muzikos mokykloje, kur studijavo pas Eberhardą Feltzą ir Martiną Spangenbergą Tarp kitų ansamblio mentorių: Heime Müller, Sabine Meyer ir Sonia Simmenauer.

 

Šį sezoną Geltonos sofos klubo organizuojamų koncertų formatą papildė rubrika "POKALBIS ANT SOFOS" su grupe ar atlikėju - atvykę į Geltonos sofos klubą klausytojai turės unikalią galimybę užrašyti savo klausimus ant lapelių ir įmesti į pintinę, iš kurios koncerto metu Sigitas Saga atsitiktine tvarka ištraukęs žiūrovų užrašytus klausimus užduos juos grupei ar atlikėjui.

 

Geltonos Sofos Klubas – tai vieta, vienijanti atlikėją ir klausytoją, ištrinanti tarp jų visas ribas. Muzika gimsta čia ir dabar atlikėjo širdyje ir atkeliauja tiesiai į klausytojo širdį. Sekmadieniais būna skaniausi pusryčiai, saldžiausias miegas ir jaukiausi pasibuvimai su draugais. Tad kviečiame kiekvieną sekmadienį užsukti ir smagiai pavakaroti Geltonos Sofos Klube, kur kaskart gimsta unikalūs muzikiniai pasakojimai apie tai, kas tikra ir nuoširdu. Geltonos sofos klubas dėl savo jaukaus interjero visiškai nepanašus į dabartinius Lietuvos klubus ir barus. Čia neparduodame alkoholio - priešingai, savo lankytojus vaišiname arbata, kava, saldainiais.

Geltonos Sofos Klubas | Trio Agora - El Entrerriano 2023 10 08
Geltonos Sofos Klubas | Pokalbis ant sofos su Trio Agora ansamblio nariais - 2023 10 08