Vytauto V. Landsbergio kūrybos vakaras

2023m. Rugsėjo 17d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Rugsėjo 17d. į Geltonos sofos klubą sugrįžta rašytojas, poetas, režisierius, dainų autorius, bardas, keliautojas Vytautas V. Landsbergis. Tai šeštasis Vytauto pasirodymas Geltonos sofos klube. Vakaro metu Vytautas kartu su savo sūnumi Jonu pristatys naują dainų ir paeiliavimų programą iš savo knygos “Dienanaktis”. Tai aštuntoji, neseniai pasirodžiusi  rašytojo eiliavimų knyga, kurioje tarp istorinių ir mitologinių koliažų, sudėstytų tarsi scenarijaus nuotrupos ar siurrealistiniai užkalbėjimai, yra ir paprastų atsidūsėjimų apie nūdienį virsmo ir karo laiką, tapsmą „iš naujo į seną, iš seno atgal".

 

Knyga „Dienanaktis“ išleista praėjus 3 metams po kūrėjo mamos Gražinos Ručytės-Landsbergienės mirties. „Buvau jau nutaręs poezijos neberašyti, nebesirašė, bet atsirado keistas poreikis kalbėtis su mama. Eilėmis. Apmąstyti, kaip mes čia buvom, gyvenom, kaip esam. Apie prasidėjusį karą. Knygoje susipina baladės, mitai, sakmės“, – pasakoja Vytautas. (- citata iš Vytauto V. Landsbergio Facebook paskyros). Vytauto V. Landsbergio kūrybinė veikla jau daug metų spindi Lietuvos kultūros padangėje, jis yra sukūręs daugiau nei trisdešimt kino filmų bei spektaklių, parašęs daugybę knygų vaikams, kurių ne viena laimėjusi geriausios Lietuviškos knygos vaikams titulą. Vytautas V. savo koncertuose sukuria teatrališką atmosferą. Jų metu menininkas tarp atliekamų dainų įterpia savo kurtų eilių motyvus, filmų nuotrupų peržiūras, poezijos skaitymą ir nuoširdų bendravimą su klausytojais. 

 

Nuo poezijos iki mito, nuo mito iki kino. Nuo vaikų genialumo iki senelių išminties. Nuo laimingų atsitiktinumų, rudnosiukiškų anekdotų iki amžinųjų dalykų - tokios autorinės kūrybinės V. V. Landsbergio vakaronės dažnai perauga į nerežisuotus klausimų ir pokalbių spektaklius, pagardintus naujausiais tekstais ir improvizacijomis. Apie patirtis, apie tai, kaip žinojimas keičia nežinojimą ir atvirkščiai, apie kūrybiškumo reikšmę vaikystėje ir paauglystėje Vytautas pasakos Geltonos sofos klube rugsėjo 17d.

 

Vytautas V. Landsbergis (balsas, gitara)

Jonas Landsbergis (gitara, elektronika)

 

Geltonos Sofos Klubas – tai vieta, vienijanti atlikėją ir klausytoją, ištrinanti tarp jų visas ribas. Muzika gimsta čia ir dabar atlikėjo širdyje ir atkeliauja tiesiai į klausytojo širdį. Sekmadieniais būna skaniausi pusryčiai, saldžiausias miegas ir jaukiausi pasibuvimai su draugais. Tad kviečiame kiekvieną sekmadienį užsukti ir smagiai pavakaroti Geltonos Sofos Klube, kur kaskart gimsta unikalūs muzikiniai pasakojimai apie tai, kas tikra ir nuoširdu. Geltonos sofos klubas dėl savo jaukaus interjero visiškai nepanašus į dabartinius Lietuvos klubus ir barus. Čia neparduodame alkoholio - priešingai, savo lankytojus vaišiname arbata, kava, saldainiais.

Geltonos Sofos Klubas | V. V. Landsbergis / Jonas Landsbergis - Sklandytojo kopa 2023 09 17