Promočių giesmės - Sutartinių vakaras su Laurita

2022m. Gruodžio 11d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Naktys ilgyn, mes į save gilyn. Su džiaugsmu kviečiame jungtis, kam širdis šaukia pažinti savo šaknis, pabūt dabartyje ir savo skambėjime. Vieta, kurioje galite pradėti dainuoti, nors niekada to nedarėte. Nepažįstamų žmonių ratas, kuriame išnyksta statusas, amžius, lytis, patirtis ir socialiniai sluoksniai. Ten kalbamės kita kalba - sutartinėmis. Tad kviečiu pažinti ir atrasti iš naujo! 
Tai kas gi yra tos sutartinės?
Sutartinės - vienos seniausių užrašytų lietuviškų liaudies giesmių. Saugomos Unesco, kaip nematerialus Lietuvos paveldo turtas. Daugiabalsės, ritualinės giesmės giedotos šimtmečiais atgal žmonių, kurie dirbo žemę, gyveno Saulės ritmu, šventė lygiadienius, maitinosi ir rėdėsi iš gamtos, dirbdami sunkius darbus. Šiandien, kai mums nebereikia sėti linų drabužiams, auginti rugių duonai, atsiranda vis daugiau laiko savo identiteto paieškoms. Istorijos vingiai ir bangos, žmonių gyvenimo pasikeitimai, naujovės, paskandina užmarštin kai kurias tradicijas, bet esam liudininkai, kad viskas atgimsta..... kitaip, kitom spalvom, bet atgimsta. Taip ir sutartinių kelias pasibaigęs ir nuėjęs užmarštin kaimo bendruomenėse, atgimsta šiuolaikinio miesto žmogaus pasaulyje, kaip bendrystę nešanti ir širdies ilgesį gydanti dainavimo sistema. Dainavimo patirtis nereikalinga!
Sutartinių pažinimo keliu ves folkloro atlikėja Laurita Peleniūtė



Geltonos Sofos Klubas – tai vieta, vienijanti atlikėją ir klausytoją, ištrinanti tarp jų visas ribas. Muzika gimsta čia ir dabar atlikėjo širdyje ir atkeliauja tiesiai į klausytojo širdį. Sekmadieniais būna skaniausi pusryčiai, saldžiausias miegas ir jaukiausi pasibuvimai su draugais. Tad kviečiame kiekvieną sekmadienį užsukti ir smagiai pavakaroti Geltonos Sofos Klube, kur kaskart gimsta unikalūs muzikiniai pasakojimai apie tai, kas tikra ir nuoširdu. Geltonos sofos klubas dėl savo jaukaus interjero visiškai nepanašus į dabartinius Lietuvos klubus ir barus. Čia neparduodame alkoholio - priešingai, savo lankytojus vaišiname arbata, kava, saldainiais.

Promočių giesmės