Dejahvu

2022m. Lapkričio 13d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Dejahvu yra ,,reggae” ir jos atšakų stiliaus grupė, pasižyminti savo paprasta muzikine saviraiška ir tekstais, kurie apipinti metaforomis ir patarlėmis. Jų kūrybai daugiausia įtakos padarė tokie atlikėjai kaip: Dennis Brown, Buju Banton, Gregory Isacs, Bob Nesta Marley, Kabaka Pyramid, Midnite, The Wailling Souls, Burning Spear ir kt. Dejahvu grupės iniciatorius, Deividas Jakavičius groja gitara, dainuoja, rašo eiles ir vysto kompozicijas su kitais grupės nariais. ,,Aš tikiu, jog muzika yra puiki ir unikali kalba, kuria galima perteikti reikšmingus suvokimus, prasmingas žinutes. Mes kiekvienas turime savų istorijų, kurios sujudina tiek žmonių protus, tiek širdis. Dalintis jomis pasitelkiant šią muzikos ir poezijos kalbą - didi dovana" teigia Deividas, "Ypač, kai matau ir girdžiu, kaip tai veikia kitus žmones. Muzika gydo, ji mokina, ji sujungia kontrastus, ji - nei vakar, nei rytoj, ji - tik čia ir dabar!"

Grupė savarankiškai įrašė ir išleido septynis autorinius lietuviškus ,,reggae” stiliaus kūrinius, kurių galima paklausyti ,,Bandcamp” ir ,,Spotify” muzikinėse platformose. Kolektyvas planuoja įrašyti ir išleisti dar septynias angliškų tekstų dainas. Geriausia tai, jog šitam koncerte galėsite išgirsti šias naujas, dar niekur nepublikuotas dainas!

Geltonos Sofos Klubas – tai vieta, vienijanti atlikėją ir klausytoją, ištrinanti tarp jų visas ribas. Muzika gimsta čia ir dabar atlikėjo širdyje ir atkeliauja tiesiai į klausytojo širdį. Sekmadieniais būna skaniausi pusryčiai, saldžiausias miegas ir jaukiausi pasibuvimai su draugais. Tad kviečiame kiekvieną sekmadienį užsukti ir smagiai pavakaroti Geltonos Sofos Klube, kur kaskart gimsta unikalūs muzikiniai pasakojimai apie tai, kas tikra ir nuoširdu. Geltonos sofos klubas dėl savo jaukaus interjero visiškai nepanašus į dabartinius Lietuvos klubus ir barus. Čia neparduodame alkoholio - priešingai, savo lankytojus vaišiname arbata, kava, saldainiais.

 

Dejahvu