Subtilu-Z

2019m. Spalio 20d. Sekmadienis 19:00 - 20:00

„Subtilu-Z“ – tai kamerinis keturių atlikėjų ansamblis iš Vilniaus, išsiskiriantis unikalia savo sudėtimi, savitu atliekamos muzikos stiliumi ir netradiciniais pasirodymais. Du akordeonai (Povilas Velikis, Dmitrijs Mihailovs), perkusija (Vytautas Švažas) ir lietuvių nacionalinis pučiamasis instrumentas tenorinė birbynė (Laurynas Vaitkus) – neįprastas derinys, kurį kolektyvo nariai išmėgino patys pirmieji. Grupės muzikantai nuo pat susikūrimo vadovaujasi devizu groti tik tai, kas patinka jiems patiems. Būtent ši aplinkybė „Subtilu-Z“ paskatino pasukti dar nepramintais takais – ansamblio koncertuose išgirsite įvairių tautų, žanrų ir laikotarpių muziką, kuri dažniausiai atliekama šiek tiek kitaip, nei turėtų būti pagal nusistovėjusius tos srities šablonus. Nesvarbu, ar tai būtų džiazo standartas, argentinietiškas tango ar visiems iki skausmo pažįstama klasikinė melodija – patys muziką aranžuojantys ansamblio nariai klausytojus visuomet nustebins netradicine jos pateikimo forma ir skambesiu.

 

Dar vienas netikėtumo faktorius – crossover muzikos stilius. Meistriškas ir skoningas iš pirmo žvilgsnio sunkiai suderinamų dalykų – džiazo, etninių liaudies melodijų ir akademinės kūrybos kryžminimas – viena iš spalvingo ansamblio vizitinių kortelių. Kiekvienas „Subtilu-Z“ koncertinis pasirodymas – tai geros muzikos, geros nuotaikos ir gero stiliaus sinonimas. Būkime kartu!

 

subtilu-z.com

 

Povilas Velikis - akordeonas

Dmitrijs Mihailovs - akordeonas

Laurynas Vaitkus - tenorinė birbynė

Vytautas Švažas - perkusija, būgnai

Mihail Novikov - perkusija, būgnai 

 

Geltonos sofos klubas yra VšĮ Artoteka projektas, o Artoteka - pelno nesiekianti menų studija, nuo 2009 m. organizuojanti daugiau kaip keturiasdešimt kūrybinių-edukacinių užsiėmimų vaikams ir suaugusiems. Visos surinktos lėšos koncertų metu - skiriamos kūrybinių užsiėmimų organizavimui vaikų ir senelių namuose, ligoninėse bei neįgaliųjų centruose. Daugiau informacijos: www.artoteka.lt

Geltonos Sofos Klubas | Subtilu Z - Buriuotojai 2019 10 20