Dan Raza (UK)

2019m. Gegužės 12d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Dan Raza yra vienas ryškiausių Londono akustinės, folk, dainų autorių-atlikėjų scenos neatrastų perlų. Turintis ir angliško, ir indiško kraujo muzikantas, pasisėmęs įkvėpimo iš žanro klasikų, suformavo savo stilistiką, kurią geriausiai apibūdintų tokie epitetai kaip intymumas, švelnumas, įtaigumas – visa tai pasiekiama meistriškai valdomos gitaros ir tiesiai į klausytojo vidines gelmes besibeldžiančio balso pagalba. Per savo jau netrumpą muzikinį gyvenimą atlikėjas suformavo gerbėjų ratą tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek ir kitose šalyse: jo koncertinis žemėlapis apima tokias šalis kaip Vokietija, Italija, Prancūzija, JAV, Nyderlandai, Belgija, Airija, Indija.

 

Dan yra išleidęs du albumus. Prie pirmojo albumo įrašymo prisidėjo su tokiomis įžymybėmis kaip Eric Clapton, Ronnie Lane, Ian Dury, Mose Allison dirbęs prodiuseris Charlie Hart. Antrasis albumas, pavadintas tiesiog „Two“, išleistas 2017 m. Jame atlikėjui talkina grupė „The Shrouds“, groję su tokiomis muzikos pasaulio asmenybėmis kaip Paul McCartney, Van Morrison, Albert King, Martin Simpson.

 

Atsiliepimai apie Dan muziką ir albumus: „Rimtas reikalas“ – Huey Morgan, BBC Radio 2; „Visiškai užpildytas puikiomis dainomis; kūrėjas, galiausiai tapęs vienu iš geriausių šalyje“ – Country Music Magazine; „Vienas įdomiausių dainų autorių šalyje“ – Maverick magazine; „Savaitės daina“ – Classick Rock magazine; „Nuostabus dainų rinkinys, kuriuo bet kuris patyręs dainų autorius didžiuotųsi“ – R2 magazine.

 


Geltonos sofos klubas yra VšĮ Artoteka projektas, o Artoteka - pelno nesiekianti menų studija, nuo 2009 m. organizuojanti daugiau kaip keturiasdešimt kūrybinių-edukacinių užsiėmimų vaikams ir suaugusiems. Visos surinktos lėšos koncertų metu - skiriamos kūrybinių užsiėmimų organizavimui vaikų ir senelių namuose, ligoninėse bei neįgaliųjų centruose.

 

Dan Raza - Keep your eyes on the queen 2019 05 12