Skrydis su Hangu

2018m. Vasario 25d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Hangas atsirado 1999 metais. Jį sukurė Felixas ir Sabina iš Šveicarijos. Kaip bebūtų keista, tai nėra senovinis instrumentas sukurtas rytų šalyse. Hango gamyba – tai mokslinių žinių, technologinių pasiekimų, kūrybos ir dvasinių ieškojimų mišinys, o jo gamintojams – tai muzikos skulptūra, kurią jie tiesiogine šia žodžo prasme iškala su plaktuku. Šio instrumento garso tembras yra ypatingas. Žmonės išgirdę paslaptingai atrodantį instrumentą nusiramina ir atitrūkę nuo kasdienybės pasileidžia į kelionę, skrydį, Skrydį syu Hangu.

Tomas Byčkovas pirmąjį Hangą įsigijo 2008 metais. Šiuo metu jis turi jau tris. Tiesa kiti du yra pagaminti meistrų iš Italijos - Blesspan ir Disco Armonico. Tai praplečia muzikinines galimybes, nes visi instrumentai skirtingų tonacijų.


"Savo pasirodymų metų aš dalinuosi savo jausmais ir patirtimis. Šie instrumentai man padeda perteikti, tai, kas mano gyvenime yra svarbu, ir tai, kam sunkiai atrandu racionalių paaiškinimų. Akivaizdu, kad Hango stebūklingi garsai sujaudina žmogų. Kadangi daug groju gatvėje, turiu galimybę užmegzti artimą ryšį su klausytojais. Matau, kaip piktas veidas prašviesėja šypsena, paslėptas skausmas išsiveržia ašaromis, uždarumą pakeičia nuostaba, lengva siela pakyla ir džiaugiasi. Grodamas apie tai ir pasakoju. Man tai lyg skrydžiai į tas patirtis, išgyvenimus, todėl savo pasirodymus ir vadinu – Skrydis su Hangu." - sako Tomas.

Geltonos sofos klubas yra VšĮ Artoteka projektas, o Artoteka - pelno nesiekianti menų studija, nuo 2009 m. organizuojanti daugiau kaip keturiasdešimt kūrybinių-edukacinių užsiėmimų vaikams ir suaugusiems. Visos surinktos lėšos koncertų metu - skiriamos kūrybinių užsiėmimų organizavimui vaikų ir senelių namuose, ligoninėse bei neįgaliųjų centruose.

Tomas Byčkovas - Kompozicija Nr. 3
Geltonos Sofos Klubas | Skrydis su Hangu - Monkey mind 2016 06 12
Skrydis su Hangu - Tie kartai (gyvai)
Tomas Byčkovas - Kelyje su hangu
Skrydis su Hangu - Women vs emptyness 2018 02 25