Miglaukas

2015m. Spalio 25d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Kviečiame į etnomuzikinę kelionę su grupe MIGLAUKAS


Skirtingas patirtis muzikantai jungia į vieną bendrą miglos lauke liūlantį skambesį. Jų kuriama muzika supasi post-folk, experimental, world, ambient-dub lopšyje. Įvairiose kelionėse sugaudytais instrumentais gyvai raizgomos ritminės bei melodinės kilpos nuspalvinamos archainėmis lietuvių liaudies dainomis bei improvizacijomis.


Grupės sudėtis:


Dorotė Zdanavičiūtė - vokalas


Ugnius Raugalas - marokietiškas gimbri, ukulėlė, perkusija


Adomas Šimkūnas - indiškos bansuri fleitos


Rytis Girskas - gitara, indiškas sarodas



„Folkloras – tai gylis. Kuriamoje muzikoje man labai svarbu perteikti kažkokią žinią iš praeities, nes manau, kad iš to klodo galime pasisemti išminties, grožio ir meilės“ – sako grupės „Miglaukas“ vokalistė Dorotė Zdanavičiūtė, kuri kartu su grupe "Sen Svaja" šiemet išleido debiutinį albumą "Laumių Lopšinė". Muzikinį foną Dorotės dainavimui kuriantys kiti grupės nariai taip pat aktyviai reiškiasi kituose muzikiniuose projektuose. Ugnius, anksčiau grojęs reggae/dub kolektyve "Dubenėlis", šiuo metu bendradarbiauja su grupėmis "Ministry of Echology" ir "Baltasis Kiras". Adomas muziką kuria kolektyvuose "Undan" ir "Chandanam", grojimo meno mokosi pas Jean-Christophe Bonnafous ir kūrybinėse dirbtuvėse su Pandit Hariprasad Chaurasias, pas Pandit Ritwik Sanyal studijuoja senovinės Šiaurės Indijos klasikinės muzikos žanrą Dhrupad. Tik neseniai prie grupės prisijungęs kaunietis Rytis yra grojęs su grupėmis "Saulės garsai", "Tilaka" ir "Niranjana".



Grupė "Miglaukas" skaičiuoja dar tik antrus gyvavimo metus, bet per tą laiką jau koncertavo tokiuose festivaliuose kaip „Mėnuo Juodaragis“, „Tek saulužė ant maračių“, „Gaia Gathering“, „Mandala“, „Nibiru“, „Blusų festivalis“ ir „Masters of Calm“, minėdami nepriklausomybės dieną lipo ant menų fabriko "Loftas" scenos.

Lauksim jaukioje migloje...



Miglaukas Facebook'e


Interviu su muzikantais @ ore.lt


Miglaukas - Dai skraidžiojo 2014 11 09


Miglaukas - Liūdi Berželis


2015 10 25 Miglaukas