Color Field

2015m. Gegužės 10d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

„Color Field“ - tai meno judėjimas, kuris vyko JAV 1950 aisiais. To laikotarpio paveikslai ir meno kūriniai yra didžiuliai ir minimalistiniai tuo pačiu metu. Šio judėjimo paveikslai turėjo tarsi "pasiglemžti” žiūrovą ir duoti jam pajūsti visą spalvų galingumą. Grupė "Color Field" scenoje daro tą patį. Susibūrę Prince Claus konservatorijoje Groningene, Nyderlanduose 2013 metais, grupės nariai įkvėpimo semiasi iš šiuolaikinės ir ankstesnės kartos kompozitorių, tokių kaip Wayne Shorter, Richie Beirach ir Ralph Towner.

Colour Field Facebok puslapis

Color Field - Footprints

Grupės sudėtis:
Ali Murat Cengiz - pianinas
Martin Majorov - gitara
Kasper Lang Eriksen - bosinė gitara
Jaemin Lee - būgnai

Trumpai apie grupės narius:
Pianistas Ali Murat Cengiz į Olandiją persikraustė iš Stambulo / Turkijos. Gimęs architektų šeimoje Murat sekė tėvų pėdomis ir pabaigė Yildiz technikos universitetą Stambule. Visą laiką koncertuodamas savo pirmų studijų metu, Murat nusprendė pakeisti karjerą ir tapti profesionaliu muzikantu. 2010 m. jis persikėlė į Nyderlandus studijuoti Prins Claus konservatorijoje, Groningene. Čia mokėsi muzikuoti pas dėstytojus iš įvairių pasaulio šalių, o ypatingą įtaką Murat kūrybai padarė Robinas Eubanks, Aleksas Spiagin, David Berkman, Don Braden, Gene Jackson, Michael Moore, Ralph Peterson, Kurt Weiss. Daugiausia įtakotas ECM muzikantų ir šiuolaikinio džiazo, jo požiūris į muziką primena Marc Koplando, Esbjörn Svensson, Marcin Wasilewski, Dave Douglas t.t.

Martin Majorov gitarą į rankas paėmė 10 metų, paskatintas savo tėvų. Baigtė klasikinės gitaros studijas Vilniuje, Lietuvoje. Studijavo inžineriją Vilniuje VGTU, bet nusprendė sekti muzikos karjeros, ir šiuo metu baiginėja savo studijas Prins Claus konservatorijoje, Groningen. Įkvėptas džiazo gitaros virtuozų, kaip Wes Montgomery, taip pat šiuolaikinio džiazo žvaigždių, tokių kaip Jonathan Kreisberg, Adam Rogers, Mike Moreno. Turi klasikinės gitaros, fusion ir džiazo gitaros grojimo patirties. 2014 m. sėkmingai sudalyvavo Assen Jazz Festival. Šiuo metu aktyviai koncertuoja su įvairiais projektais visame pasaulyje.

Kasper Lang Eriksen - bosistas ir kompozitorius, gimęs Frederihshavn, Danijoje 1987. Gavo pirmąją muzikos pamoką budamas 13 metų amžiaus. Tada Kasper ir atrado savo pašaukimą muzikai ir panorėjo tęsti savo muzikinę kelionę, tampant profesionaliu muzikantu. Bakalauro studijas baigė Karališkoje muzikos akademijoje Danijoje, dabar tęsia savo studijas Olandijoje, Prince Claus konservatorijoje, Groningene. Kasper yra įkvėptas šiuolaikinės kartos kompozitorių ir eksperementuoja jungiamas jazz, soul, pop stilius savo kompozicijose. Sėkmingai koncertuoja su savo projektu „Blossom“.

Būgnininkas Jaemin Lee gimė Seule, gimė Pietų Korėjoje ir būgnų pamokas pradėjo lankyti nuo 13 metų, o meilę muzikai pajuto grodamas bažnyčioje Seule sekmadienio pamaldų metu. Po kelerių metų, atsitiktinai apsilankęs džiazo klube "All That Jazz" (Itaewon, Seulas), jis nusprendžia tapti džiazo muzikantu. Grodamas Nacionaliniame policijos orkestre tęsė savo pažintį su muzika ir įstojo į Prins Claus koncervatoriją, Groningene (Nyderlandai), kur šiuo metu siekia magistro laipsnio.

2015 05 10 Color Field