Kamanių Šilelis

2015m. Vasario 08d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Keli lemtingi atsitiktinumai ir jau pirmąją 2009 metų dieną ėmė megztis dūzgianti muzikinė gyvybė. Ji augo iš lėto, sujungdama dviejų gyvenimų patirtis, kol galiausiai ėmė sproginėti ir iš kosmodulkės 2010 metų pabaigoje virto duetu. Prasidėjo Vilniaus, tęsėsi Berlyno, Stokholmo ir Paryžiaus gatvėse, kol vėl grįžo į Lietuvą ir parnešė naujų dainų avilėlį, padėjusį keletą metų iš eilės laimėti įvairius konkursus, o 2011 metais gauti Sauliaus Mykolaičio vardo premiją kaip metų debiutui. Dabar savo veiklą Kamilė ir Mantas tęsia įvairiuose muzikiniuose festivaliuose, dainuojamosios poezijos renginiuose, kavinėse, bareliuose, sėdėdami medžiuose ir bėgiodami laiptinėse.

Kamanių Šilelis - muzikinis dviejų jaunų teatro studentų duetas, jau porą metų koncertuojantis Lietuvoje ir už jos ribų bei subūręs gana gausų ratą šviesių bendraminčių, kurie eitų kartu į kalnus dainuodami tą pačią melodiją. Scenoje matome du žmones, o girdime mažiausiai keturis, dainuojančius dviem balsais, grojančius gitaromis, būgnais, klavišais, įvairiausia perkusija, ukulėlėmis, kartais - net pučiamaisiais instrumentais, popieriumi ar vandeniu. kamanių šilelis groja muziką, kuri ne visada dera prie jų pavadinimo ir eksperimentuoja įvairiausiais stiliais - maišo pasaulio folk muzikos bei viduramžių estetiką su septyniasdešimtųjų dvasia pridėję mūsų amžiaus elektroninių užuominų. Gyvenime jie - šeima, o scenoje - šeima kartu su klausytoju. Gyvenime jie kuria, o scenoje gyvena.

"Kamilė Gudmonaitė ir Mantas Zemleckas - labai talentingi ir įdomūs jauni menininkai. Sakau "menininkai", nes tai, ką jie kuria, sunku būtų pavadinti tik muzika. Senasis folkloras su savo užkalbėjimais ir raudomis atgimsta jų akustiniuose eksperimentuose bei poetiniuose ieškojimuose. Sunku šį duetą Lietuvos muzikos kontekste su kuo nors palyginti. Juos tiesiog reikia išgirsti. Gyvai." - D. Razauskas, 2011 sausis

Kamanių Šilelis 2013 10 27 @ geltonos sofos klubas

Gyvas Lietus - Kamanių Šilelis

Kamanių Šilelis - Žuvų šukelėm

2015 02 08 Kamanių Šilelis