Giedrė

2014m. Gruodžio 07d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

"2012 m. pabaigoje pristačiau savo solinę programą. Daug metų dainavau elektroninę muziką. Mano soliniame projekte liko tik "gyvi" instrumentai. Taip jau nutiko, kad prikūriau dainų ir nenoriu, kad jos liktų neišgirstos. paprastai grojame šešiese - būgnai, bosas, gitara, klavišai, trimitas ir aš. Geltonos sofos klube naujos dainos skambės dar naujau, nes man pritars pianistas Andrejus Polevikovas." - G.K.

Giedrė Kilčiauskienė, šiandien atverčia dar vieną naują savo spalvingos muzikinės karjeros puslapį.

Pirmoji solinė daina „Paskutinis kartas“ radijo stotis pasiekia, praėjus daugiau nei penkiolikai metų nuo dienos, kai atlikėja įsiveržė į Lietuvos sceną – iš pradžių kaip grupės „Dogbones“ vokalistė, vėliau – kaip ryškus grupės „Empti“ balsas ir veidas.

Prieš keletą metų po pertraukos į sceną sugrįžęs duetas „Empti“ greitai susigrąžino vienos įdomiausių ir kokybiškiausią popmuziką kuriančių Lietuvos grupių reputaciją, tačiau šiandien Giedrė ruošiasi žingsniams į sceną be šio pavadinimo.

Kūrinius solinei programai dainininkė brandino daugiau nei dvejus metus. Dainų įrašams ji pasitelkė muzikantus, gerai žinomus Lietuvos džiazo ir roko scenoje – būgnininką Darių Rudį, pianistą Andrejų Polevikovą, gitaristą Paulių Volkovą ir bosistą Julių Valančauską. Ši muzika bus kiek kitokia, bet ji taip pat atliekama tik gyvais instrumentais, be jokių elektronikos priemaišų. Daugiau dėmesio melodijai, o ne garso detalėms.

„Geras koncertas – toks, apie kokį dar kurį laiką galvoju. Noriu, kad šie būtų tokie. Scenoje galiu būti ir lyriška, ir klube „hei-ho“ šūktelėti. Kokios nuotaikos bus ši programa, kol kas tegul lieka paslaptis. Bet manau, kad ji patiks tiems, kurie mane girdėjo „Empti“, „Pieno lazeriuose“ ar džiazo koncertuose. Aš labai tikiu tuo, ką darau. Šias dainas labai norėjau pagaliau parodyti, be to, tai pirmas kartas, kai pati esu projekto lyderė ir pagrindinė sumanytoja, organizuoju repeticijas, pati kuriu visas melodijas ir tekstus. Tai man – visiškai naujas iššūkis“, – šypsosi dainininkė.

Į solinius kūrinius Giedrė sudėjo asmeninius išgyvenimus ir kasdienes istorijas – visos jos dainos yra susijusios su dviejų žmonių santykiais.


Paruošta pagal atlikejai.com straipsnį

Giedrės puslapis Facebook'e

Giedrė@Studio9 Live

Giedrė "Paskutinis kartas"

Giedrė "Žemė slydo po kojom"

2014 12 07 Giedrė