Eglė Sirvydytė

2014m. Spalio 12d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Pastaraisiais metais Eglę Sirvydytę įpratome matyti įvairiausiuose amplua: kompozitorės, vokalistės, kuriančios grupėse „mmpsuf“ bei '“Kurak“. Paskutiniuose savo darbuose Eglė stipriai pasinėrė į elektroninės muzikos eksperimentą, tad vis rečiau ją galima išgirsti grojant akustiškai, nors klausytojai vis dar pamena retus, jaukius jos solinius koncertus.

Jau trečią kartą koncertuosianti ant Geltonos Sofos savito tembro savininkė E. Sirvydytė suteiks unikalią progą savo klausytojams patirti "deja vu". Ramiam rudens vakarui Eglė paruošė akustinę autorinių kūrinių sintezę. Koncerto metu Eglė ne tik prisimins savo senas dainas, bet ir atliks dar niekur negirdėtas naujas kompozicijas, kurios nuspalvins visų klausytojų nuotaikas.

Eglė Sirvydytė - psichologijos magistrė, skautė, patyrusi jaunimo stovyklų vadovė, projektų koordinatorė, lektorė, vokalistė, kompozitorė, atlikėja, scenos burtininkė - tokį aprašymą galima rasti intenete. Ir išties - ji tokia... užburianti. Švelnūs bruožai, subtilus aplinkos ir žmonių pajautimas, kerintis balsas... Sakoma, jog žemas, ramus balso tembras reiškia seną, brandžią sielą. Klausant Eglės muzikos, ramus tembras užburia ir tai tik pasitvirtina.

Lietuvos muzikos scenoje Eglė pasirodė 2005-ais metais kartu su D. Razausku ir Remigijumi Audiejaičiu. Vėliau Eglė subūrė džiazo grupę (D. Vaštakaitė, M. Perepelica, S. Petreikis, N. Bakula, B. Janauskas), kūrė projekte „Dykumos“ (kartu su P. Adomėnu, D. Strupinsku). Nuo 2010 metų Eglė kuria elektroninę muziką mmpsuf projekte (kartu su Aivaru Ruzgu), rašo ir aranžuoja muziką spektakliams ir filmams, ir jau spėjo išleisti du elektroninės muzikos albumus: Expeditors (2011) ir Retina (2012).

Kai Eglė paima į rankas instrumentą ir ima dainuoti, dingsta ribos tarp įvairių muzikos stilių ir dažnai sunku apibrėžti ir vienareikšmiškai pasakyti, kokia tai muzika. Atrodo, kad sustoja laikas, išsitrina ribos, atsiveria neprijaukintos istorijos ir jutimai. Eglės kūryba įvarialypė, kupina emocijų, o dainos persmelktos vaizdiniais – besiklausant norisi užsimerkti ir pasinerti į kitą tikrovę, į kurią nepastebimai perneša jos sodraus balso vibracijos, viską užburdamos ir pakerėdamos savo unikaliais tonais.

Eglė Sirvydytė - Aitvarai

Eglė Sirvydytė (mmpsuf live) - The Rooms

Eglė Sirvydytė - A River

Geltonos Sofos Klubas - Eglė Sirvydytė 2012 12 23

Eglė Sirvydytė - Sweet Love @ Geltonos Sofos Klube 2013 12 22

2014 10 12 Eglė Sirvydytė