Audriaus Kliševičiaus didžeridū duetų albumo prist

2014m. Liepos 29d. Antradienis 19:00 - 21:00

Audrius Kliševičius – amatininkas, muzikantas, instrumentų kūrėjas. Ankstyvoje paauglystėje pradėjęs groti gitara, daug metų muzikavo Lietuvos miestų gatvėse ir bekeliaudamas Europoje. Didžeridū– Australijos aborigenų pučiamąjį instrumentą – Audrius pirmą kartą pamatė Amsterdame, maždaug prieš devynerius metus, tačiau tada dar nežinojo, kas tai yra. Galiausiai prieš tris metus vėl susidūręs su šiuo egzotiniu instrumentu, išmoko juo groti ir pradėjo juos gaminti. „Grojimas didžeridū – tai meditacija, kuomet giliai pasineri į garsus, į save. Groti mane išmokė vandenynas – ištisas paras praleidau ten bandydamas kartu su didžeridū garsu „pagauti“ jo bangavimą“, sako Audrius.

Audrius didžeridū yra grojęs įvairiuose renginiuose ir koncertuose: Yaga Gathering festivalyje kartu su UEBANDA (grupe iš Estijos) ir SOUND HEALING projektu, kurį laiką prisijungdavo prie grupės BALTASIS KIRAS, taip pat teko groti privačiuose renginiuose.

O tada gimė idėja išleisti duetų su didžeridū albumą: „Albume skambančios kompozicijos labiau meditacinės, nes pats instrumentas, didžeridū, kalba pats už save. Australijos aborigenai juo grodavo ritualinių apeigų metu. Todėl nesinorėjo kūrinių padaryti masyvių ir ten sudėti daug vienu metu skambančių instrumentų garsų. Taip atsirado idėja, padaryti duetus. Kartu su Mantu Joneikiu padarėme pirmuosius įrašus – jis grojo elektrine gitara. Rezultatu buvome patenkinti, tad pradėjome įrašus su kitais instrumentais – pučiamaisiais, kontrabosus, vokalu, pianinu, smuiku“, pasakoja Audrius. Albumo pristatymas vyks liepos 29 dieną, per Griaustinio dieną: „Koncertą nusprendėm daryti tokią dieną, kuri turėtų kažkokią reikšmę. Griaustinio diena puikiai tinka, nes ir didžeridū garsas yra panašus į griaustinį“, - pasakoja atlikėjas.

Didgeridoo @ Flea festival 2014

SoundCloud

2014 07 29 Audriaus Kliševičiaus albumo pristatymas