Secret swing society

2014m. Vasario 23d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Energingi ir žaismingi „The Secret Swing Society" iš tikrųjų nesidrovi pasvinguoti. Daugiau nei metus jie skleidė seną gerą džiazą skirtinguose Europos kampeliuose. Nuo susižiedavimų Islandijoje iki čečiotkos improvizacijų Amsterdame bei gatvės festivalių Prancūzijoje, kaip įkvėpimo šaltinį originalioms melodijoms kurti SSS aukštino Duke Ellington, Django Reinhardt ir kitų ankstyvųjų džiazo pradininkų skambesį.

Vienas iš grupės įkūrėjų - garsaus Lietuvos saksofonisto Petro Vyšniausko sūnus Dominykas Vyšniauskas sako, kad grupė susibūrė jo muzikinių studijų Amsterdame metu: „Tai atsitiko gana paprastai. Prieš keletą metų, Amsterdame, kaip ir kasmet, balandžio mėnesio pabaigoje, vyko Olandijos Karalienės dienos gimtadienio šventė. Jos metu gatvės knibžda veiksmo, kanalai pilni valčių su oranžinės spalvos drabužiais apsirengusiais besilinksminančiais žmonėmis. Mieste skamba įvairi gatvės muzika. Štai ir mes kartu su draugais užsimanėme pagroti gatvėje. Mums visiems tai taip patiko, jog po to karto nutarėme suburti ansamblį. Nors beveik visi studijavome džiazo muziką, tačiau kažkaip sugebėjome pamiršti, koks smagumas slypi ankstyvojo džiazo paprastume, todėl vėl iš naujo atradome šią muziką.“

Turbūt ne vienam kils klausimas, kaip išlaikyti ansamblį, kai jo nariai gyvena skirtingose šalyse? – tiesiog visiems susitikti vienoje vietoje. O dabar, kaip žinia, keliauti nėra labai sudėtinga. Trys iš ansamblio narių vis dar tebegyvena Amsterdame, stengiasi nenutraukti koncertinės veiklos grodami drauge ar pasikviesdami kokį svečią. Kas keletą mėnesių Dominykas Vyšniauskas vyksta į Amsterdamą, kur jie visi susitikę repetuoja, išmoksta po kelis naujus kūrinius ir žinoma, koncertuoja.


Andri Ólafsson (Islandija) - kontrabosas,
Kristján Martinsson (Islandija) - akordeonas,
Guillaume Heurtebize (Pranzūzija) - akustinė gitara,
Dominykas Vyšniauskas (Lietuva) - trimitas.

Secret Swing Society oficiali svetainė

Secret Swing Society - don't mean a thing

Secret Swing Society - Creatures of the night (Sindur cover)

Secret Swing Society on Ice

Secret Swing Society (Klaipėdos Pilies Džiazo festivalis)

Secret Swing Society Soundcloud


2014 02 23 Secret Swing Society