Andrej Polevikov Trio

2014m. Sausio 19d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Andrej Polevikov - pianinas
Saulius J. Križinauskas - gitara
Denis Murašov - kontrabosas


Andrej Polevikov - jaunosios kartos džiazo pianistas, klavišininkas ir kompozitorius išsiskiriantis virtuoziškumu ir giliu džiazo tradicijų išmanymu, savo kūryboje nepailstamai tyrinėjantis džiazo klasiką ir atrandantis joje vis naujų spalvų. Pagarba džiazo klasikai bei jos kūrėjams ženklina ir jo skambinimo braižą, ir jo kompozicijas bei aranžuotes, o taip pat atsispindi jo projektuose, tokiuose kaip „Glorious Gershwin“, „Ella Fitzgerald Tunes“, „Blue in Bossa“, „Džiazo miniatiūros“.



Saulius Križinauskas - jaunas džiazo gitaristas, baigė "Ąžuoliuko" muzikos mokyklą, studijavo Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorije. Nuolat koncertuoja su įvairiais Lietuvos bei užsienio muzikantais yra daugybės Lietuvos bei užsienio projektų ir festivalių dalyvis.




Denis Murašov baigė Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatoriją ir Vilniaus kolegijos menų fakultetą. Didžiausią muzikinę įtaką Denisui padarė tokie kompozitoriai kaip Charles Hayden, Carla Bley, Charles Mingus. Muzikantas šiuo metu aktyviai koncertuoja su grupėmis „The Schwings“, „The Ditties“, „Swing Zipper“, „Club Vilnius Hot“, „A.Polevikov Jazz Trio“. Taip pat užsiima profesionalia pedagogine veikla nuo 2008 metų.