Žalvarinis

2013m. Spalio 06d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Žalvarinis – ekspresyvios folk rock muzikos grupė. Dėl savo ištakų – roko grupės muzikantų ir apeiginio folkloro grupės dainininkų susivienijimo – susilaukęs nemąža demesio. Jų atliekamos lietuvių liaudies dainų interpretacijos skamba naujai ir neįprastai. Vienas pagrindinių grupės tikslų – atgaivinti jau nykstančias lietuvių liaudies dainas, pateikti jas klausytojui moderniai ir patraukliai.

„Žalvarinis“ susikūrė 2001 m. birželio mėnesį. Grupės nariai: Robertas Semeniukas – muzikos autorius, gitara, vokalas; Paulius Jaskūnas – bosinė gitara; Simonas Gudelis – mušamieji; vokalai – Ineta Meduneckytė, Laurita Peleniūtė.

Pavadinimas „Žalvarinis“ tarsi atsirado ir prilipo. Grupės nariai ieškojo to, kas reprezentuotų, jog jie dainuos senąsias lietuvių liaudies dainas, ne XIX a., o ankstesnes. Senovės lietuviai puošėsi žalvariniais dirbiniais. Žalvaris puošia žmones, o “Žalvarinis” moderniai puošia liaudies dainas, kad jos patiktų šiuolaikiniam klausytojui.Šiuo metu grupė intensyviai koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje ,ir ruošiasi naujo albumo įrašams.

Diskografija:
"Ugnėlakis su Kūlgrinda: Žalvarinis" 2001m(Bomba rec)
"Žalio vario" 2005m(Prior rec)
"Folk N'Rock" 2008m(Monaco rec)

Gyvas Lietus - ŽALVARINIS

Žalvarinis - Alum lijo

www.zalvarinis.lt

Žalvarinio FB profilis

Žalvarinis Youtub'e

2013 10 06 Žalvarinis