Domantas Razauskas

2013m. Rugsėjo 15d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Kviečiame į užburiantį poeto, bardo DOMANTO RAZAUSKO koncertą. Domantas Razauskas - atlikėjas, stebinantis muzikinių žanrų gausa - nuo reggae, bliuzo, džiazo, iki liaudies muzikos stiliaus kūrinių. Autoriniai tekstai, vidinė energija ir profesionalus atlikimas, leido Domantui įsitvirtinti tarp garsiausių gyvos muzikos atlikėjų Lietuvoje.

D.Razauskas savo viešąją – pogrindinę muzikinę – poetinę veiklą pradėjo drauge su aklu fleitininku, vokalistu ir fotografu Remigijumi Audiejaičiu (1972 – 2007). Kurį laiką muzikantai grojo grupėje drauge su išskirtinio balso savininke Egle Sirvydyte. Paraleliai Domantas buvo pankroko grupės „Sportas“ gitaristas.

Vėliau D.Razauskas rado bendrų akordų kartu su multiinstrumentalistu Sauliumi Petreikiu, kuriam davė Dėdės Semo pravardę. Netrukus prie jų prisijungė ir akordeono meistras Audrius Pazniokas. Grupė trise ir su įvairiais kviestiniais muzikantais surengė daugybę koncertų Lietuvoje ir už jos ribų.

2004 metais „Skylės“ įrašų studijoje D.Razauskas įrašė pirmąją plokštelę „9 Aitvarai“. Ji oficialiai taip ir nebuvo išleista ir keliavo iš rankų į rankas.

2007 metais D. Razauskas sudainavo ir įrašė kelias partizanų dainas plokštelei „Už Laisvę, Tėvynę ir Tave“. 2008 m. D. Razauskas buvo apdovanotas šviesaus atminimo Vytauto Kernagio vardo gitara.

2009 metais išleistas bendras poeto Rimvydo Stankevičiaus, aktoriaus Andriaus Bialobžeskio ir Domanto Razausko darbas. Tai kompaktinė plokštelė „Valhala“, kurioje R.Stankevičiaus tekstus skaito A.Bialobžeskis, o viską apgaubia Domanto kurta muzika ir garsai.

2010-2011 metais kartu su aktoriais Rimantu Bagdzevičiumi ir A.Bialobžeskiu D.Razauskas keliavo kaip poezijos skaitovas. 2011 m. pasirodė studijinis jo albumas „Lietaus kambarys“, kartu su eilėraščių knyga „Takas į tylą“, o 2012 m. trečiasis dainų albumas „Rodyklės“. 2012 metų vasarą Domantas su Pauliumi, Simu ir Pranu leidosi į visiškai nemokamą turą po keisčiausias Lietuvos vietas.

Per daugiau nei 10 metų scenoje, D.Razauskas yra šimtus kartų koncertavęs įvairiausiuose Lietuvos miestuose, taip pat Rusijoje, Anglijoje, Vokietijoje, Airijoje, Latvijoje, Norvegijoje, Danijoje ir kitur.

2013 metų pradžioje leidykla „Dominicus Lituanus“ išleidžia Domanto išverstą ir sudarytą rinkinį „Dzeno istorijos“, pristatytą 2013 metų Vilniaus knygų mugėje.

D.Razauskas taip pat organizuoja koncertus, įrašinėja ir užsiima garso įrašų apdirbimu, administruoja savo kūrybos svetainę radom.lt.

Paruošta pagal bardai.lt straipsnį

2013 09 15 Domantas Razauskas