Akustinis Cechas

2018m. Spalio 14d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Akustinis cechas - instrumentinė muzika, pasireiškianti per visiems grupės nariams pasiekiamas ir suvokiamas garso ir jausmo formas. Ryškią melodiją lydi besikeičiančios nuotaikos, švelnumą ir subtilumą keičia veržlumas, pereinantis į grubumą, grubumas pasiduoda melancholijai, čia vietą atranda baikščiai gimstantis linksmumas. Jokio stilistinio prisirišimo. Melodijas kuria pastoviai besikečiančios aplinkos diktatas, turintis teigiamų ir neigiamų atspalvių. Grupė nepriskiria savo kūrybinio proceso rezultatų vien tik sau, nes be aplinkinių žmonių ir mus supančių įvykių negimtų nė vienas garsas.

 

Mintis suburti Akustinį Cechą gimė prieš tris metus. Iš vieno grupės nario, kuriančio ir grojančio namų katilinės aplinkoje, grupė išaugo iki 6 cecho darbuotojų. Akustinis Cechas viešai pradėjo groti šiais metais. Grupę sudaro skirtingą muzikinę patirtį sukaupę grupės nariai. 

 

Akustiškai nusiteikusį cechą sudaro:

 

Andrius Paukštys, bosinė gitara
Linas Klebauskas, saksofonas
Ričardas Katkevičius, trimitas
Evaldas Kvedaras, būgnai
Rytis Girskas, bansuri fleita
Robertas Dudutis, akustinė gitara

  

 

Geltonos sofos klubas yra VšĮ Artoteka projektas, o Artoteka - pelno nesiekianti menų studija, nuo 2009 m. organizuojanti daugiau kaip keturiasdešimt kūrybinių-edukacinių užsiėmimų vaikams ir suaugusiems. Visos surinktos lėšos koncertų metu - skiriamos kūrybinių užsiėmimų organizavimui vaikų ir senelių namuose, ligoninėse bei neįgaliųjų centruose.

 

Akustinis Cechas - Thanks to funk, thanks to arabs 2018 10 14