Obelija

2018m. Gegužės 13d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Gamtos žalumu, pavasario lietumi ir saulės šviesa dvelkiančias meilės dainas gegužės antrą sekmadienį į Geltonos sofos klubą atsineš kiekvienam save gerbiančiam folko gerbėjui gerai žinoma grupė „Obelija“. Keturios merginos savo balsais, dusliu būgno dundesiu, žvangučiais bei kanklių sąskambiais jau septynerius metus lepina ne tik tradicinės muzikos megėjo, bet ir tūlo melomano ausį. 

 

Obelija“ dainų ieško ne tik dainynuose ar garso įrašuose, bet ir rengia ekspedicijas į Dzūkijos kaimus išmokti jų iš ten tebegyvenančių senolių, kuriuos melodijos pasiekė tiesiogiai iš amžių gūdumos. Kelių ekspedicijų metų užrašytos dainos, kartu su rastomis archyvuose bei dainynuose, bus įamžintos greitai pasirodysiančiame grupės albume.

 

Eglė Česnakavičiūtė

Salomėja Gruodytė

Dalia Peseckaitė

Rūta Miškinytė 

 

Geltonos sofos klubas yra VšĮ Artoteka projektas, o Artoteka - pelno nesiekianti menų studija, nuo 2009 m. organizuojanti daugiau kaip keturiasdešimt kūrybinių-edukacinių užsiėmimų vaikams ir suaugusiems. Visos surinktos lėšos koncertų metu - skiriamos kūrybinių užsiėmimų organizavimui vaikų ir senelių namuose, ligoninėse bei neįgaliųjų centruose.

 

Obelija - Vai ūžkit ūžkit 2018 05 13