AGOTA - kanklių muzika ir sutartinių ratas

2018m. Sausio 28d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Sutartinės – tai mūsų protėvių giesmės, jų išmintis, kurią galime pajusti ir suprasti, jeigu jai atsiveriame giedodami. Senųjų giesmių giedojimas - tai dvasinė praktika, kurios metu susijungiama su protėviais, sustiprinamas ryšys su gimta žeme, mus supančia aplinka, žmonėmis, tauta. Atraskime savas šaknis ir sugiedokime sutartinę drauge, bendrame rate!

Itin plačiai paplitęs reiškinys lietuvio sąmonėje - "žolė kažkur žalesnė". Kažkur, bet ne savoje žemėje, kažkur, kur daugiau egzotikos, burtų, magijos, saulės ar dar ko nors. Mes kviečiame lietuvius, vyrus ir moteris, besidominčius lietuviškomis tradicijomis, išalkusius peno sielai, savasties pažinimo, susitikti Sutartinių Rate. Pradėkime nuo savo šaknų, savo protėvių, tėvynės pažinimo, gerbimo ir tausojimo. Nauji metai - naujos patirtys, nauji atradimai. Ypatingai kviečiame tuos, kurie dar nėra prisilietę prie Sutartinių magijos!

Vakaro pabaigoje skambant kanklių muzikai galėsite prisiminti giedotas sutartines, apmąstyti patirtus pojūčius ir suvokti jų atneštą žinią individualiai Jums.
Sutartinių ratą veda Agota Zdanavičiūtė, aktyvi muzikantė, koncertuojanti grupėmis SEN SVAJA, gyvuojančia jau septynerius metus ir išleidusią albumą "LAUMIŲ LOPŠINĖ" (2015) bei folkloro projektu "LAIMINGUO", gyvuojančiu jau penkerius metus ir taip pat išleidusiu abumą "LAIMINGUO" (2016). Muzikantė dalyvauja įvairiuose projektuose ir ritualuose su Lietuvos ir užsienio muzikantais bei šamanais. Puoselėdama lietuvių ir baltiškąsias tradicijas Agota pradėjo vesti sutartinių ratus, o dabar visus kviečia pasiklausyti kanklių muzikos bei susijungti sutartinių rate, kurio tema šį kartą bus „medžiai“.


Kviečiame visus į darnų ratą: vyrus, moteris, vaikus.

Sutartinės. Sutarti. Suderėti. 

 

Geltonos sofos klubas yra VšĮ Artoteka projektas, o Artoteka - pelno nesiekianti menų studija, nuo 2009 m. organizuojanti daugiau kaip keturiasdešimt kūrybinių-edukacinių užsiėmimų vaikams ir suaugusiems. Visos surinktos lėšos koncertų metu - skiriamos kūrybinių užsiėmimų organizavimui vaikų ir senelių namuose, ligoninėse bei neįgaliųjų centruose.

Laiminguo - Ganė merga
Agota - Saulala sadina
Sutartinių ratas
Agota: kanklių muzika ir sutartinių ratas - Sėklos malda 2018 01 28