Ieva Paniulaitytė ir Leonardo Pilkausko Trio

2017m. Lapkričio 12d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Kviečiame jus ant jūros horizonto. Ten tingią popietę lelijos žydi, povai laksto ir keistas jausmas apima. Tai kupina idėjų, šviežia ir gaivi muzika. Tai erdvė fantazijoms, kur muzikinės poemos nukelia mintis į tolimiausius taškus.

 

Ieva Paniulaitytė pradėjo mokytis groti fortepionu aštuonerių Kretingoje, kur ir augo, o profesionalų muzikos kelią pradėjo Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijoje Kaune, kur studijavo dainavimo specialybę. Vėliau stažavosi Nyderlanduose Prince Clause Conservatoire bei vokalo studijas užbaigė Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijoje Vilniuje. Taip pat turi muzikos terapijos magistro išsilavinimą. Ieva - Tarptautinio „Riga Jazz Stage 2015“ konkurso laureatė, „Jazz Voices“, „Young Voices“ konkursų dalyvė. Koncertavo festivaliuose „Galvės Jazz fiesta 2015“, „Kaunas Jazz ruduo“, „Kaunas Jazz 2015“, „Jazz Park 2016“, „Kaunas jazz 2017“. Šiuos metu vokalo žinias perteikia augančiai Lietuvos muzikinei kartai. Ji bendradarbiauja su Lietuvos bei užsienio muzikantais, aktyviai dalyvauja Lietuvos muzikiniame gyvenime.

 

Leonardas Pilkauskas – saksofonininkas, kompozitorius, aranžuotojas, orkestruotojas, pedagogas. Po šešerių metų intensyvių studijų Nyderlanduose, Amsterdamo ir Hagos konservatorijose, grįžo reziduoti į Lietuvą. Per pastarųjų penkerių metų koncertinę praktiką Leonardas turėjo progų muzikuoti su žinomais atlikėjais, įvairiais Lietuvos ir užsienio ansambliais. Organizuodamas projektus Re: Muzika, kuri gimė vakar, Sassy Connections, John Albert Group, D’pendent Ensemble ir Stereo Drums Leonardas nuolatos kuria muziką naujiems muzikiniams iššūkiams. Nuo 2014 metų Leonardas didžiąją laiko dalį skiria orkestruočių/aranžuočių rašymui. Baigęs M.K.Čiurlionio menų mokyklą (2002), pradėjo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, klasikinio saksofono atlikimo meno specialybėje. Po trejų metų perėjo į džiazo skyrių ir po metų baigė atlikimo meno bakalauro studijas. 2006 m. išvyko studijuoti į Hagą (vyriausybinė Nyderlandų sostinė) – Karališkąją konservatoriją, kurioje 2010 m. gegužės mėnesį baigė bakalauro studijas. Iškart po Karališkosios konservatorijos baigiamųjų egzaminų Leonardas įstojo į prestižinę Amsterdamo konservatoriją, džiazo magistrantūros studijų programą. Studijuodamas aukštojoje mokykoje Leonardas nusprendė dažniau rengti pasirodymus Lietuvoje ir užsienyje. 2012 m. gegužę jis tapo Amsterdamo konservatorijos magistrantu ir grįžo gyventi į Vilnių.


Arman Isojan - studijavo smuiko specialybę Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijoje. Įgyjo kontraboso atlikėjo specialybę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Muzikantas grojo Klaipėdos muzikiniame teatre, Jurgio Barakausko diksilende. Jis pasirodo įvairuose projektuose ir džiazo sesijose, dalyvavo Klaipėdos pilies džiazo festivalyje, „Jazznica 2011” festivalyje Slovakijoje, tarptautiniame projekte “Divercities Grenoble 2012” Prancūzijoje. Aktyviai muzikuojantis muzikantas.

 

Giedrius Nakas - pianistas, kompozitorius, grojantis ir kuriantis įvairių stilių muziką. Baigęs klasikinio fortepijono bakalaurą LMTA (pas doc. D.Kirilauską), džiazo fortepijono magistrą Prince Claus konservatorijoje Groningene, Olandijoje (pas J.Soffers, M.van Roon), taip pat stažavęsis Niujorke, JAV (pas F.Hersch, A.Parks, T.Eigsti, D.Kikoski). Aktyviai koncertuoja su įvairiais Lietuvos atlikėjais ir grupėmis („Saulės Kliošas”, Jurga Šeduikytė, „Re: Muzika, kuri gimė vakar”, M. Liu, L.Adomaitis, „Despotin Fam" ir kiti), dalyvauja skirtinguose festivaliuose ir projektuose. Giedrius taip pat yra subūręs „Proof Quartet”, su kuriuo atlieka savo kūrybą, kurioje susimaišo džiazas, soulas, hiphopas, klasika ir elektronika. Yra parašęs muzika spektakliams „Helgelando Karžygiai”, „Lisistratė”, trumpiems filmams „Mėnulio Krantas”, „Nėra vietos tau”, nusifilmavęs Š.Barto filme „Ramybė mūsų sapnuose".

 

Geltonos sofos klubas yra VšĮ Artoteka projektas, o Artoteka - pelno nesiekianti menų studija, nuo 2009 m. organizuojanti daugiau kaip keturiasdešimt kūrybinių-edukacinių užsiėmimų vaikams ir suaugusiems. Visos surinktos lėšos koncertų metu - skiriamos kūrybinių užsiėmimų organizavimui vaikų ir senelių namuose, ligoninėse bei neįgaliųjų centruose.

 

Ieva Paniulaitytė ir Leonardo Pilkausko trio - Ant horizonto 2017 11 12