Kristina Žaldokaitė ir Andrejaus Polevikovo trio

2017m. Spalio 08d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Kristina Žaldokaitė ir Andrejaus Polevikovo trio kviečia į XX amžiaus 4-ojo dešimtmečio Harlemą.

 

Čia, sausakimšame klube „Savoy“, veidrodžių apsuptyje kiekvieną naktį pasirodydavo Ella Fitzgerald. Pirmoji ir svarbiausioji džiazo primadona, unikalia savo dainavimo maniera virpindavo tūkstančių šokėjų kūnus ir sielas taip stipriai, kad visiškai sutryptas „Savoy“ grindis tekdavo keisti kas trejus metus.

 

Geltonos sofos klubo grindinys ir sienos spalio 8 dieną virpės nuo džiazo standartais tapusių svarbiausių E. Fitzgerald dainų. „Mr. Paganini“, „Makin‘ Whoopee“, „Mack the knife“ ir daugelį kitų kūrinių stilingai aranžuotoje programoje „Ella Fitzgerald Tunes“ atliks gospel chorų įkūrėja, dirigentė ir balso "chameleonė" Kristina Žaldokaitė bei nepailstamai džiazo klasiką tyrinėjančio pianisto ir kompozitoriaus Andrej Polevikov trio.

 

Kristina Žaldokaitė – vokalas

Andrej Polevikov – fortepijonas

Denis Murašov – kontrabosas

Andrius Kairys – mušamieji

 

Geltonos sofos klubas yra VšĮ Artoteka projektas, o Artoteka - pelno nesiekianti menų studija, nuo 2009 m. organizuojanti daugiau kaip keturiasdešimt kūrybinių-edukacinių užsiėmimų vaikams ir suaugusiems. Visos surinktos lėšos koncertų metu - skiriamos kūrybinių užsiėmimų organizavimui vaikų ir senelių namuose, ligoninėse bei neįgaliųjų centruose.

 

Kristina Žaldokaitė ir Andrejaus Polevikovo trio 2017 10 08