WhaleSounds

2017m. Vasario 12d. Sekmadienis 19:00 - 20:00

WhaleSounds – penkių aktorių muzikinis nardymas, kurio garsai savo kelionę pradeda iš giliausio vandenyno taško. Esame muzikinės šviesos nešėjai, tobulo-kosminio garso, negirdimo dažnio, gyvybės ieškotojai, kitoje, povandeninėje, požeminėje ar tarpgalaktinėje erdvėje.

Mes kuriame – sąmoningą, ambientinę, multi-instrumentalistinę elektroninę muziką. Koncentruojamės į garso gylį, jo variacijas, paiešką ir augimą iki tam tikros muzikos, kuri kviečia nerti į meditacinį, atpalaiduojantį lauką. Kuriame kelionės laiku įvaizdį, inspiruotą netikėtumo momentais, kuris leidžia ne tik banguoti ir liūliuoti klausytoją, bet ir rėžti aštriai atvirai, jį nustebinant.

Mus 2015 m. pavasarį susiburti įkvėpė faktas apie vienišą banginį, kuris negali susišnekėti su kitais savo gentainiais. Mokslininkai teigia, kad taip nutiko dėl mutacijos, arba dėl to, kad šis banginis yra paskutinis iš nežinomų banginių giminės. Jis pastebėtas dar 1989 metais. Jis bando komunikuoti 51.75 Hz dažniu, kai kiti panašūs banginiai tai daro nuo 15 iki 25 Hz dažniu.

Mums svarbi garso laisvė, kuriamas nuoširdus ir atviras jausmas, kadangi savo muzika pasakojame vienišo banginio istoriją. Stengiamės perteikti harmoningą, tačiau nuolat kintantį, gyvą eksperimentinį garsą, kurį įkvepia nenuspėjamos vandens gelmės.

WhaleSounds muzikinio laivo įgulos nariai:

Birutė Belada Tauterytė (šviesa, sirena, balsas, vokalas)
Gabrielius Zapalskis (kapitonas, dirigentas, klavišai)
Danas Kamarauskas (balsas, burtai, pranašystės, gitara)
Mantas Zemleckas (energija, kibirkštis, įtampa, elektrinė gitara)
Jurgis Marčėnas (ritmas, judėjimas, artilerija, mušamieji)

Kviečiame panerti ir pasiklausyti mūsų SoundCloud platformoje.

WhaleSounds koncertai:

2016 m. TedxVilnius, StudiumP, Yaga festival, nowJapan, Loftasfest, Pavilijono Knygų savaitgalis, Sostinės dienos, rudenį pasirodėme slaptų akustinių koncertų projekte „Sofar Sounds Vilnius“.
2015 m. What’s next?, VilniusMusicWeek, FUTURE SHORTS + ART IN ACTION LOFTE, Kablys - kultūros maratonas.

2017 02 12 WhaleSounds - 3