Kalėdinis indiškų giesmių vakaras

2016m. Gruodžio 18d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Paskutinį šiais metais prieššventinį sekmadienį kviečiame praleisti drauge, besiklausant indiškų, gyvenimą šlovinančių giesmių. Muzika, žvakės, smilkalai, mandarinai, masala ir indiški skanėstai, ant kelių murkiantis katinas padės valandėlei sustoti, atsitraukti nuo Kalėdinės karštinės, nurimti ir sugrįžti į save. Pažadam, tai bus pats šilčiausias ir pats jaukiausias sekmadienis šiais metais Geltonos Sofos klube:) Visi esame dalis kažko: dalis savo šeimos, dalis visuomenės, dalis valstybės, dalis žmonijos, dalis planetos Žemė, dalis saulės sistemos, dalis kosmoso, dalis To, kuris yra šaltinis kosmoso, To, kuris užkūrė mumyse variklį gyvenimui. To, kuris davė mums išminties, kaip tuo varikliu rūpintis, kaip perjungti pavarą į greitesnį ar lėtesnį gyvenimo tempą, perjungti pavarą į sąmonę iš nesąmonės, į ramybę iš neramybės, į džiaugsmą iš liūdesio, į būvį iš egzistavimo.

"Muzika, kurią atliksime, vadinasi badžanai. Iš sanskrito kalbos išvertus - tai tiesiogiai ir reiškia dalinimąsi. Badžanai yra giesmės, šlovinančios gyvenimą ir jo autorių, giesmės, leidžiančios nerti giliau į save ir išgyventi giliojo savęs versiją, to, kuris atsimena esantis dalis Dievo ir Visatos. Muzika yra vienas natūraliausių laidininkų, leidžiančių tiek tam, kuris atlieka, tiek tam, kuris klauso, pamiršti esant Vardeniu Pavardeniu ir leisti gyvenimui būti, nebandant įsikišti, nebandant sukontroliuoti, nebandant suprasti protu, tik širdimi. Tik širdimi." - sako Vytautė.


Vytautė Pupšytė - vokalas, harmonija, ukulėlė
Laimonas Jančas - vokalas, gitara
Paulius Adomėnas - vokalas, bosinė gitara

Šis vakaras yra nemokamas*.
*Jeigu Jūs norite palaikyti muzikantus ir Geltonos sofos klubo idėją, rekomenduojamas kultūros ir erdvės mokestis - tiek, kiek sako Jūsų širdis:)

Prieš koncertą 17val. kviečiame užsukti į kūrybinius užsėmimus:

Smilkalų gamyba - užsiėmimo metu gaminsime natūralius konuso formos smilkalus, kuriuos galėsime koncerto metu uždegti arba parsinešti namo ir kam nors padovanoti


Žvakių gamyba - susėdę ratu, jausdami vienas kito petį ir šilumą, pajusime nepaprastą natūralaus vaško ir pikio skleidžiamą magiją. Neskubant, ramioje aplinkoje su meile savo rankomis nulieta žvakė namuose primins apie prasmingai praleistą laiką ir papuoš Kūčių stalą.

Navadvipa - Narottama vilasa 2016 12 18