The Yrinauders

2015m. Gegužės 17d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Ramų sekmadienio vakarą savo muzika su jumis dalinsis The Yrinauders - naujai iškeptas trio, kurį sudaro gerai žinomi Lietuvos džiazo atlikėjai. Pagrindine šių trijų bendražygių susibūrimo priežastimi galima kaltinti genialaus amerikiečių saksafonisto, klarnetininko ir kompozitoriaus Jimmy Giuffre muziką. Ypatingai Išskirriant albumą "Western Suite". Scenoje susitinka trys ryškios asmenybės, talentingi muzikantai, gebantys trijų skirtingų instrumentų pagalba susikalbėti tarpusavyje ir klausytojui išreikšti savo unikalią harmonijos sampratą. Tai trys skirtingos muzikinės idėjos, persipinančios į vieningą ir nepakartojamą garso performansą. Klausytojai kviečiami pasinerti į kamerinę meditatyvią muziką, su stipriai juntamu "West coast" bėi "Cool" Jazz muzikos prieskoniu.

Grupės sudėtis:
Dominykas Vyšniauskas - fliugelhornas ir trombonas
Dovydas Stalmokas - saksofonai, klarnetas
Paulius Volkovas - gitara


Trimitininkas Dominykas Vyšniauskas muzikoje nuolat ieško erdvių, galinčių atverti duris improvizacijai. Yra dalyvavęs daugelyje Lietuvos bei užsienio festivalių, tarp jų ir „North See Jazz“ Olandijoje, Šveicarijoje, Islandijoje, Turkijoje, Škotijoje, Prancūzijoje, Estijoje, Baltarusijoje. Taip pat koncertavo JAV ir Kanadoje, pasirodė kaip solistas, bei tarptautinių projektų dalyvis. Džiazo scenose trimitininkas muzikavo su įvairių šalių atlikėjais: broliais Andreas ir Matthias Pichler, Michaeliu Moore’u, Vijay Iyeriu,„Jazzwerkstatt“, Liudu Mockūnu, Igoriu Briliu Arnu Mikalkėnu,GHO orchestra, jaunimo bigbendo projektu "Swinging Europe" ir daugybe kitų. Trimitininkas įgijęs platų muzikinį išsilavinimą – po studijų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje dar mokėsi Leipcigo muzikos kolegijoje, Amsterdamo konservatorijoje ir Niujorko „SUNY Purchase College“. Atlikėjo raiškos spektras kerojasi nuo džiazo standartų, improvizacinių savo paties kompozicijų iki akademinės muzikos.



Dovydas Stalmokas – saksofonistas, pirmiausia grojęs klasikinę muziką, bet vėliau ėmęs savarankiškai mokytis džiazo, dabar geriausiai žinomas kaip improvizacinės muzikos kūrėjas. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventas, studijavęs Nacionalinėje Paryžiaus konservatorijoje, D. Stalmokas muzikuoja keliuose šalies bigbenduose, yra grupių „Yrinauda“, „Aprasymaa“, „Horny Horn“ narys. 2009 m. saksofonistas buvo pripažintas geriausiu „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso instrumentininku.


Paulius Volkovas anksti susidomėjo džiazo muzika. Ypač domėjosi gitaristais Pat Metheny, John Scofield, Kurt Rosenwinkel. Aktyviai dalyvauja įvairiuose muzikiniuose projektuose kaip kompozitorius ir atlikėjas. Šiuo metu groja su kolektyvais Jing'a Ling, Saulės Kliošas, Giedrė, Migloko, The Ditties, The Schwings, Baisios Stygos, Mad Harmonix. Dalyvavo muzikiniuose projektuose kartu su Sheila Ray Charles, Denise Fontoura, Kenny Wollesen , Jonathon Haffner, Dmitrijum Golovanovu, Liudu Mockūnu, Dalium Naujokaičiu, Jelle van Giel, Steve Willem Zwanink.

2015 05 17 The Yrinauders