Vytauto V. Landsbergio kūrybos vakaras

2015m. Gegužės 03d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Vytautas V. Landsbergis – žymus teatro ir kino režisierius, poetas, publicistas, bardas, visuomenės veikėjas. Jo kūrybinė veikla jau daug metų spindi Lietuvos kultūros padangėje. Tai menininkas, turintis gebėjimą savo kūrybą perteikti pačiais įvairiausiais būdais.

Vytauto pasiekimus, apdovanojimus ir nuopelnus galima būtų vardinti valandų valandas, tad veikiausiai, nėra ko stebėtis, kad jis įvertintas ne vienu Lietuvos kultūros apdovanojimu. 2007 metais Baltijos valstybių teatrų festivalyje Panevėžyje V. V. Landsbergis pripažintas geriausiu režisieriumi. Tais pačiais metais jam įteiktas Riterio kryžius „Už nuopelnus Lietuvai“, o 2009 m. tapo LR Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatu.

Vaikystėje norėjęs dirbti Kauno zoologijos sodo direktoriumi, Vytautas V. Landsbergis krimto kino režisūros mokslus Gruzijoje, o vėliau – pas Joną Meką (JAV). Jau tada atradęs potraukį poezijai (o ypač Marcelijui Martinaičiui), kūrybos neapleidžia lig šiol. Įvairialypėje jo literatūroje galima atrasti ir absurdo, ir humoro, ir dvasingumo. Neišvengiama detalė – netiesioginis moralas, paliekamas pačio skaitytojo apmąstymams.

V.V. Landsbergis sukūrė virš trisdešimt kino filmų, keturiasdešimt knygų vaikams ir suaugusiems, įrašė dvylika kompaktinių plokštelių bei pastatė septyniolika spektaklių. Vytautas, studijuodamas Vilniaus universitete, daugiau nei 10 metų šoko ir dainavo folkloro ansamblyje „Ratilio“. Vėliau dažnai dainuodavo sau ir vaikams, pritardamas gitara. Iš tos meilės lietuvių liaudies dainoms, sutartinėms ir baladėms gimė kompaktinės plokštelės, koncertų programos. O 2015 metų naujiena – albumas „Snaigių spygliai“ – 18 geriausių ir gražiausių dainų rinkinys.

Vytauto V. Landsbergio kūrybos svetainė

2015 05 03 Vytauto V. Landsbergio kūrybos vakaras