Eglė Sirvydytė

2013m. Gruodžio 22d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Eglė Sirvydytė – vokalistė, kompozitorė, Lietuvos muzikos scenoje pasirodė 2005-ais metais kartu su D. Razausku ir Remigijumi Audiejaičiu. Vėliau Eglė subūrė džiazo grupę (D. Vaštakaitė, M. Perepelica, S. Petreikis, N. Bakula, B. Janauskas), kūrė projekte „Dykumos“ (kartu su P. Adomėnu, D. Strupinsku).
Nuo 2010 metų Eglė kuria elektroninę muziką mmpsuf projekte (kartu su Aivaru Ruzgu), rašo ir aranžuoja muziką spektakliams ir filmams, ir jau spėjo išleisti du elektroninės muzikos albumus: Expeditors (2011) ir Retina (2012).

Paskutiniuose savo darbuose Eglė stipriai pasinėrė į elektroninės muzikos eksperimentą, tad vis rečiau ją gali išgirsti grojant akustiškai. Šio koncerto metu Eglė ne tik prisimins savo senas dainas, bet ir atliks dar niekur negirdėtas akustines kompozicijas, kurios nuspalvins visų klausytojų nuotaikas šį jaukų vakarą prieš pat Kūčias!

Kai Eglė paima į rankas instrumentą ir ima dainuoti, dingsta ribos tarp įvairių muzikos stilių ir dažnai sunku apibrėžti ir vienareikšmiškai pasakyti, kokia tai muzika. Eglės kūryba įvarialypė, kupina emocijų, o dainos persmelktos vaizdiniais – besiklausant norisi užsimerkti ir pasinerti į kitą tikrovę, į kurią nepastebimai perneša jos sodraus balso vibracijos, viską užburdamos ir pakerėdamos savo unikaliais tonais.

Eglė Sirvydytė - Aitvarai

Eglė Sirvydytė (mmpsuf live) - The Rooms

Eglė Sirvydytė - A River

Geltonos Sofos Klubas - Eglė Sirvydytė 2012 12 23




2013 12 22 Eglė Sirvydytė