Giedriaus Karaliūno kūrybos vakaras

2023m. Spalio 15d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Giedrius Karaliūnas kompozitorius ir pianistas, dažnai pats atliekantis savo kurtą muziką kamerinėse erdvėse, nedidelėse koncertų salėse. Jo muzika skamba trumpametražiame filme „Robotas ir peteliškė“ (rež. Gailė Garnelytė) dokumentinėse TV apybraižose, video projektuose.

 

Autoriaus kūryba artima minimalistinei tradicijai, jai būdingas trumpų ritmingų motyvų kartojimas. Kartotėmis grįsti motyvai kuria meditatyvią ir nostalgišką nuotaiką, „tėkmės“ būseną, kurioje tarsi viskas aplink išnyksta, lieka tik sąmonė ir garsai. Kūrybos procese autorius taip pat daug dėmesio skiria lyriškoms melodijoms, stengiasi išlaikyti dinamišką kūrinio struktūrą, muzikos įrašymo metu daug dėmesio skiria garso estetikai ir natūralumui. Jo kūriniai išreiškia tikro, harmoningo grožio ilgesį.

 

Be solo kūrybos Giedrius šįkart klausytojams ruošia staigmeną.

 

“Kažkur perskaičiau šias eilutes: Gyvenime būk visada ką nors įsimylėjęs. Žmogus auga kai kažko siekia. Nusprendžiau pagaliau įgyvendinti savo seną svajonę - sukurti ir gyvai atlikti keletą kompozicijų su styginių trio. Labai nekantrauju pats išgirsti kaip viskas skambės, tikiu, kad bus gražu, tad kviečiu ir Tave ateiti ir išgirsti!“

 

 

Giedrius Karaliūnas - pianinas

Iveta Janulytė - I smuikas

Kotryna Ugnė Daunytė - II smuikas 

Domantė Ramančiūnienė - violončelė

 

Šį sezoną Geltonos sofos klubo organizuojamų koncertų formatą papildė rubrika "POKALBIS ANT SOFOS" su grupe ar atlikėju - atvykę į Geltonos sofos klubą klausytojai turės unikalią galimybę užrašyti savo klausimus ant lapelių ir įmesti į pintinę, iš kurios koncerto metu Sigitas Saga atsitiktine tvarka ištraukęs žiūrovų užrašytus klausimus užduos juos grupei ar atlikėjui.

 

Geltonos Sofos Klubas – tai vieta, vienijanti atlikėją ir klausytoją, ištrinanti tarp jų visas ribas. Muzika gimsta čia ir dabar atlikėjo širdyje ir atkeliauja tiesiai į klausytojo širdį. Sekmadieniais būna skaniausi pusryčiai, saldžiausias miegas ir jaukiausi pasibuvimai su draugais. Tad kviečiame kiekvieną sekmadienį užsukti ir smagiai pavakaroti Geltonos Sofos Klube, kur kaskart gimsta unikalūs muzikiniai pasakojimai apie tai, kas tikra ir nuoširdu. Geltonos sofos klubas dėl savo jaukaus interjero visiškai nepanašus į dabartinius Lietuvos klubus ir barus. Čia neparduodame alkoholio - priešingai, savo lankytojus vaišiname arbata, kava, saldainiais.

Geltonos Sofos Klubas | Giedrius Karaliūnas - Blooming fields 2023 10 15
Geltonos Sofos Klubas | Pokalbis ant sofos su Giedriumi Karaliūnu - 2023 10 15